علایم شقاق

پارگی یا شکاف در ناحیه مقعد را شقاق مقعد می‌گویند. شقاق معمولا به دنبال یبوست و دفع یک مدفوع قطور و سفت و گاهی به دنبال اسهال شدید رخ می‌دهد. به عبارت دیگر شقاق شکافی دردناک در ناحیه مقعد بوده که معمولاً به علت عبور مدفوع سفت در اثر یبوست شدید و یا اسهال طولانی اتفاق می افتد.
  ادامه مطلب ...

به چه دلیلی درمان بواسیر با لیزر به جراحی اولویت دارد؟

1-لیزر در موقع برش دادن و برداشتن پا که بواسیر قسمت پایانی عصب برش داده شده را نیز بازسازی می نماید و بیمار پس از عمل دردری را متحمل و احساس نمی کند

2-لیزر بافت های ریز برش داده شده را موقع عمل بدون جراحی بواسیر بازسازی می نماید و خون ریزی موقع عمل پایین می آید.

3-لیزر بافت های لنفاوی وا شده را در موقع عمل بدون جراحی بواسیر بازسازی می نماید و تورم پس از عمل نیز کاسته می شود، این اولویت و برتری خیلی مهمی می باشد به این دلیل که یکی از دشواری های عمل بواسیر تورم پس از عمل می باشد.

4-استفاده از لیزر به حالت سرپایی و بدون بیهوشی صورت می پذیرید.

5-استفاده از لیزربدون نیاز به بستری شدن میباشد وبلافاصله بعد از عمل میتواند به محل زندگی خود باز گرددوتنها شب نخست را کمی استراحت می نماید واز فردای آن روز میتواند به محل کار وزندگی روز مره خود بپردازد.

6-با این گونه لیزر می توان همه انواع بواسیر و حتی شقاق و فیستول را نیز به صورت همزمان عمل کرد.

7-لیزر محیط عمل را استریل نموده و سبب کاسته شدن عفونت ناحیه عمل می گردد. به همین خاطر سرایت بیماری های ویروسی نظیر هپاتیت و ایدز نیز پایین می آید.

8-لیزر موقع عمل به عروق کناره ناحیه مورد عمل نیز آسیبی وارد نمی کند و نظیر کوتر سبب نکروز نمی گردد به همین خاطر درد پس از عمل پایین می آید و به اسفنکتر مقعد صدمه ای نمی رسد. این برتری لیزر سبب کاسته شدن عارضه بی اختیاری مقعد نیز می گردد.  ادامه مطلب ...

درمان بواسیر به روش ترکیبی

درمان بواسیر به روش ترکیبی

 

همانطور که بیماران مبتلا به همورئید درجه های مختلفی از همورئید را دارا هستند و هر بیمار یک میزان مشخصی از پیشرفت بیماری از درجه یک تا چهار را می تواند بگیرد، در خیلی از موردها در یک بیمار هر چهار قسمت درجه های مختلف بیماری بواسیر را می توان در اطراف رکتوم را دید که روند تشخیص درمان ترکیبی بیماری را ضروری می سازد. پس از انجام آنوسکپی در یک فرد بیمار می توان برای بخش هایی که بیماری در آنجا کمتر پیشرفت داشته از درمانcoagulation) ،IR) انعقادی و یا در ناحیه های درجه II از رابر باند بهره برد و از محل های با پرولاپس وافتادگی مخاطی و پیشرفت زیاد پاکه های همورئیدی از درمان همزمان با جراحی الکتروکوتری و جراحی لیزری بهره گرفت و یا در باره یک فرد بیمار با همورئید پیشرفته بعد از استپلر از درمان ترکیبی تکمیلی با لیزرIRC کمک گرفت.  ادامه مطلب ...

بواسیر بدون عمل

درمان خانگی بواسیر

 

درصورتی که شما احساس کردید که علائم بواسیر را دارا میباشید تا یک هفته موارد زیررا انجام دهید واگر بهبود حاصل نشد به پزشک مراجعه کنید.

1-منطقه مقعد را تمیز نگه دارید. هر چند که پاک کردن ناحیه مقعد می تواند دردناک باشد به آرامی آن را با یک لیف حمام نرم، آب گرم و صابون ملایم بشویید.

2-از کرم های مسکن موضعی استفاده کنید مانند:کرم لیدوکایین یا بنزوکائین وهیدروکورتیزون

3-ازروان کننده وتسکین دهنده ای مانند آلوئه ورا استفاده کنید شما می توانید ژل آلوئه ورا از داروخانه خرید نمایید و در موضع بمالید.

4-جهت تسکین خارش، سوزش و التهاب میتوانید ازسرکه سفید ویا از سرکه سیب استفاده کنید به این صورت که پنبه را به سرکه آغشته کنید وبه موضع بمالید.

5-روزانه 8تا10لیوان آب بنوشید زیرا مصرف این میزان آب مدفوع شما را نرم می کند و نیاز به فشار در هنگام دفع را کاهش می دهد.

6-از مواد غذایی پر فیبر استفاده کنید زیرا فیبر باعث نرم شدن مدفوع میشود وبسیار موثر میباشد فیبر یکی دیگر از نرم کننده های مدفوع بسیار عالی است شما می توانید با خوردن غذاهای با فیبرمانند حبوبات بیشتر، غلات سبوس دار، دانه ها، میوه ها و سبزیجات به دفع راحترمدفوع خود کمک کنید  ادامه مطلب ...

علل وجود خون در مدفوع

دیدن خون در مدفوع علاوه بر این که می تواند شوک آور باشد، نشان دهنده این است جایی از دستگاه گوارش شما دچار خونریزی شده است.
 
علل وجود خون در مدفوع
گاهی اوقات مقادیر خون آنقدر کم است که فقط با آزمایش خون مشخص می شود ولی گاهی هم موقع اجابت مزاج می توان آن را مشاهده کرد. علل احتمالی وجود خون در مدفوع از این قرارند:
هموروئید: بواسیر و یا ملتهب شدن و متورم شدن رگ های در مقعد و رکتوم می تواند ناشی از چاقی، یبوست، بارداری، نشستن طولانی مدت، و یک رژیم غذایی کم فیبر باشد. هموروئیدها داخلی و خارجی هستند. هموروئید داخلی در راست روده اتفاق می افتد و معمول بدون درد است. هموروئیدهای خارجی اما در زیر پوست اطراف مقعد رخ داده و می تواند حالتی بسیار دردناک باشد. وجود خون در مدفوع، تورم و درد در اطراف ناحیه مقعد از نشانه های ابتلا به هموروئید است. کلینیک مایو تخمین می زند که 50 درصد از بزرگسالان با سن 50 سال و یا بالاتر هموروئید را تجربه کرده اند.
شقاق مقعد: شکاف یا پارگی کوچک در دیواره مقعد را شقاق می گویند که حالتی دردناک ایجاد می کند و همراه با درد هنگام حرکات روده و درد ثانویه به اسپاسم اسفنگتر مقعد است.
بیماری کرون: بیماری کرون یکی از دو شکل به رسمیت شناخته شده بیماری التهابی روده یاIBDاست. این بیماری می تواند هر بخشی از دستگاه گوارش را از دهان گرفته تا مقعد تحت تاثیر قرار دهد ولی بیشترین تاثیر آن روی روده بزرگ است. علت دقیق بیماری کرون هنوز مشخص نیست اما اکثر دانشمندان معتقدند که این، یک بیماری خود ایمنی است. علائم و نشانه های دیگر کرون عبارتند از: اسهال، درد شکمی، گرفتگی عضلات، خون در مدفوع، خستگی، کم خونی، تهوع، کاهش وزن.
کولیت اولسراتیو: این بیماری نیز از بیماری های به رسمیت شناخته شده بیماری التهابی روده است که روده بزرگ را تحت تاثیر قرار می دهد. علائم و نشانه های کولیت اولسراتیو نیز شامل اسهال مداوم، درد شکم، خون درمدفوع، خستگی، از دست دادن اشتها، کاهش وزن و ... است. کولیت اولسراتیو را می توان از طریق کولونوسکوپی یا معاینه چشمی روده تشخیص داد. درمان های پزشکی بر روی جلوگیری از التهاب در روده بزرگ متمرکز است.
آنژیودیسپالزی: شایع ترین اختلال عروقی دستگاه گوارش و نشان دهنده اختلالات عروقی کوچک به نام ناهنجاری های شریانی وریدی روی دیواره روده بزرگ است. آنژیودیسپالزی در مسن تر ها و به ویژه افراد بالای 60 سال مسن تر است و به طور انحصاری در قسمت راست روده بزرگ رخ می دهد. علت دقیق این اختلال ناشناخته است. علائم و نشانه های آنژیودیسپالزی با مدفوع در خون، خستگی، تنگی نفس، کم خونی خود را نشان می دهد.
زخم معده: زخم های گوارشی از جمله زخم معده و اثنی عشر بر اثر عفونت هلیکوباکترپیلوری یا استفاده بیش از حد از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و ... خود را نشان می دهد. علائم و نشانه های زخم های گوارشی از این قبیلند: درد در ناحیه بالای شکم، تهوع، استفراغ، وجود خون در مدفوع، نفخ، خستگی، تنگی نفس، احساس سبکی سر.
پولیپ روده بزرگ: پولیپ های توده های خوش خیمی (نئوپلاسم ها یا تومورهای غیر سرطانی) هستند که منشا آنها پوشش داخلی روده است. این توده ها در محل های مختلف در سیستم گوارش بوجود می آیند، اما اغلب پولیپ روده بزرگ بوجود می آید. این توده ها اندازه های مختلفی دارند و قطر آنها بین نیم سانتیمتر تا چند سانتیمتر متغیر است. پولیپ ها شبیه برآمدگی های کوچکی هستند که منشا آنها پوشش داخلی روده است و در حفره روده دارای برآمدگی است. علائم و نشانه های پولیپ روده بزرگ عبارتند از: وجود خون در مدفوع، اسهال، و یبوست. بیشتر پولیپ های روده بزرگ هم هیچ علامت و نشانه ای ندارند به همین دلیل انجام غربالگری های سرطان روده بزرگ بخصوص بعد از سنین 50 سالگی ضروری است.
بیماری دیورتیکولی: دیورتیکول، کیسه های کوچکی هستند که از دیواره روده بزرگ بیرون می زنند. معمولا دیورتیکول باعث ایجاد مشکلی نمی شود، اما گاهی اوقات خونریزی و یا عفونت می کند. علائم دیورتیکولیت شامل درد شدید شکم، تب، و حالت تهوع است.
سرطان کولون: سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع تشخیص داده شده در ایالات متحده است. عوامل خطر این سرطان شامل سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده بزرگ، پولیپ روده بزرگ، و کولیت اولسراتیو است. بیشتر سرطان های روده بزرگ ناشی از پولیپ ها هستند. علائم و نشانه های این سرطان شامل یبوست، خون در مدفوع، درد شکم، ضعف و کاهش وزن است.
کولیت ایسکمیک: این عارضه به کاهش یا انسداد کل جریان خون به یک بخش خاص از روده اشاره دارد و منجر به کاهش اکسیژن در سلول های روده بزرگ می شود. این عارضه می تواند به سرعت منجر به نکروز یا مرگ شود. سن، اختلالات انعقادی و جراحی آئورت از عوامل خطر ابتلا به این بیماری هستند که خود را با درد شکمی، گرفتگی عضلات، خون در مدفوع، اسهال، و تهوع نشان می دهد.
تشخیص
برای تشخیص وجود خون در مدفوع باید به پزشک مراجعه کنید. هر گونه جزئیاتی را که در مورد خونریزی به پزشک عرضه کنید به او کمک می ‌کند تا محل خونریزی را تشخیص دهد. برای مثال، مدفوع سیاه قیری شکل بیشتر ناشی از زخم معدی یا مشکل دیگری در بخش بالایی دستگاه گوارش است. مدفوع خونی، خون قرمز و روشن معمولا نشان دهنده وجود بیماریی مثل بواسیر یا دیورتیکولی در بخش پایینی دستگاه گوارش است.
پزشک پس از بررسی سابقه پزشکی و معاینه شما، آزمایشاتی را برای تشخیص علت وجود خون در مدفوع سازماندهی می‌کند. این آزمایشات از قرار زیر هستند:
آندوسکوپی
کولونوسکوپی
انتروسکوپی
تنقیه با محلول سولفات باریم
تصویربرداری رادیونوکلئید
آنژیوگرافی
لاپاراتومی
درمان وجود خون در مدفوع به روش های زیر انجام پذیر است:
درمان کم خونی
تشخیص علت و محل خونریزی به منظور درمان علت دیدن خون در مدفوع
توقف خونریزی فعال و جلوگیری از خونریزی مجدد
خونریزی خفیف تا متوسط در مقعد باعث از دست رفتن خون نسبتا زیادی می ‌شود که منجر به ضعف، فشار خون پایین، گیجی یا غش و حتی شوک می ‌شود. بیمارانی که این علائم را دارند معمولا در بیمارستان بستری می ‌شوند. این بیماران باید سریعا با مایعات درون وریدی و تزریق خون به منظور جایگزینی خونی که از دست رفته است، درمان شوند.  ادامه مطلب ...